Mel napisał(a):
Swietoslaw napisał(a):
W podstawówce, gdzie pracuje moja mama ksiadz nawet zawiesił plakat z symbolami i ich opisamy... Ankh jest np. symbolem rozpusty.
Wiem o co może chodzić.Krzyż katolicki wiadomo jak wygląda.Ankh u góry ma okrąg,symbol żeńskiego organu pewnego takiego jednego

W kościele katolickim,islamie kobieta jest zmarginalizowana toteż Ankh jest zły,szatański i rozpustny bo przypomina o tym skąd się biorą dzieci i że kobieta,orgazm to dzieło Szatanasa
W ogóle jak czytam te mądrości na stronach katolickich to przykro mi bardzo ale tam wszystko jest złe,fałszywe i szatańskie,racje mają tylko jedni,najlepsi.Muszę się z tym pogodzić że jestem złym człowiekiem,skoro ONI tak twierdzą to musi być prawda,nie ma wyjścia

Ja sam jak czytam katolickie madrosci to mnie az krew zalewa. Kobieta to zlo...sex to zlo,wszystko niekatolickie to zlo....a ja mowie na to "NIE PRAWDA!!!!! "
Zreszta przed wczoraj prawie poklocilem sie z kolega...(zona sie z nim po 7 latach malzenstwa rozwiodla,bo nie wytrzymala - a byla tez bardzo katolicka)On teraz stara sie o rozlozenie odwiedzin dziecka...Pokazywal mi pozew sadowy czy cus takiego. Byly podany powody dlaczego ona sie rozwiodla i dlaczego chce ograniczyc jego wizyty,bo maja zly wplyw na dziecko :np. ekstremalizm katolicki,dyktatura.... i rzeczywiscie,on uwaza,ze zona musi sie bezwzglednie podporzadkowac mezowi,i wiele wiele innych rzeczy,nawet corka,zadaje pytanie czu bedzie mogla miec meza czy musi isc do zakonu...probowalem z nim rozmawiac ogolnie o etyce ogolnoludzkiej,o moralnosci,ktora wykracza poza religie. On twierdzi inaczej,bo Jezus powiedzial...i zaden argument,doslownie zaden nie trafial do niego

W koncu postanowilem dac mu kontre,a nie przytakiwac ale rownie dobrze moglem gadac do swojej lampki nocnej

Poleglem
A sluchajcie moze to ja jestem jakis glupi i nie ma czegos takiego jak etyka ogolnoludzka?
Dobra maly offtop sie zrobil...przepraszam...nie chcialem wylewac jadu na katolikow,mam wsrod nich przyjaciol,wiec juz grzecznieje :p
przytoczylem ten przyklad by zobrazowac,ze religie monoteistyczne w glownej mierze...uwazaja sie za jedyna wlasciwa religie,tylko ich zalozenia sa wlasciwe,nalezy zyc w ten i tylko ten sposob,wszystko i wszyscy inni sa zli. A najbardziej lecza mnie te ich stwierdzenia dotyczace magii,medycyny naturalnej,amuletow itd. Nie maja ksieza zadnej wiedzy o tym o czym pisza procz swoich uprzedzen zbudowanych na zalozeniu,ze tylko ich wiara jest prawdziwa.