Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest poniedziałek, 11 maja 2026, 10:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: wielce pouczająca dyskusja na temat samogwałtu...
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 13:35 
Arcyrozmowny

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=14938
najbardziej rozwaliło mnie stwierdzenie że :Skoro dopuszczasz się grzechu ciężkiego szkodzisz dokładnie wszystkim, bo grzech nie jest sprawą indywidualną, a ma skutki społeczne (odsyłam do Katechizmu

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 13:51 
Arcyrozmowny

Nie nam sądzić, jakie są wyznaczniki grzechu religii (bądź co bądź) nam obcej.
Mnie jednak rozwalił już drugi post w temacie, który podważył całkowicie moją wiarę w sens nauki i studiów biologii przez wszystkie te moje młode lata...

Cytuj:
Nałóg samogwałtu wyrząda wiele (często nieodwracalnych) szkód, zarówno cielesnych (ślepota, impotencja, bezpłodność...)...

Nie wiem, czy chodzi o samogwałt męski czy żeński, w każdym razie przez te w/w lata nauki nie dowiedziałam się, jak podczas masturbacji trafić sobie w oko.

Edit - właśnie doczytałam, że osobą kompetentną do stwierdzenia, czy człowiek ma nałóg czy nie, nie jest jego lekarz. Nie jest nim nawet jego psycholog. Jest nim jego spowiednik. Ja naprawdę rozumiem zaufanie do kapłana w kwestiach wiary... ale w kwestiach psycho-medycznych?

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 14:32 
Zwykły Uoś

Ech, jak chcą walczyć ze swoją naturą to ich sprawa, choć mnie osobiście bawi obserwując ich starania. A co do katolickiego podejścia do seksu i życia w rodzinie to najbardziej bawi mnie to, że największym autorytetem w tej dziedzinie są osoby żyjące (teoretycznie przynajmniej) w celibacie. Jak on może mi mówić jak mam żyć z kobietą ktoś kto tego sam nie przeszedł ::)
A zresztą komu ja to mówię, gdybyście myśleli inaczej to raczej by Was na tym forum nie było ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 14:41 
Arcyrozmowny

Tru, tru...
Natrafiłam gdzieś na taką stronę prowadzoną przez księdza:
http://lp33.de/strona-lp33/ind2.htm#ptt1
Chodzi mi oczywiście o soczyste kawałki dotyczące wyzbycia się zwyrodniałych praktyk pieszczot dla przyjemności. W małżeństwie :shock:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 15:02 
Zwykły Uoś

Hell yeah! :twisted:

Oni się chyba w tym lubują tak bardzo, że nie pominą żadnej okazji aby o tym pisać 8)

Najlepszy jest ten fragment:

Cytuj:
Wykluczone jest wyzwalanie orgazmu w ustach (to samo dotyczy doprowadzania się do szczytowania w którejkolwiek innej części ciała).(...)

Ten fragment jest zakręcony straszliwie i nie wiem jak np można doprowadzić się do szczytowania w łopatkach, ale mimo wszystko myślałem, ze wiem o co im chodzi dopóki nie doczytałem do końca:

Cytuj:
(...)To samo dotyczy oczywiście także mężczyzny.

Teraz to ja już nic nie wiem, ale jak widać przy księżach to ja niewinny i dziewiczy jestem...

Obrazek

Ostatnio edytowano piątek, 22 maja 2009, 15:43 przez Hakken, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 15:31 
Manaderator

Sheila napisał(a):
Nie wiem, czy chodzi o samogwałt męski czy żeński, w każdym razie przez te w/w lata nauki nie dowiedziałam się, jak podczas masturbacji trafić sobie w oko.

Sheiluś mozna, oj można, jak nie wiesz jak to zapytaj Kota :wink:

Hakken napisał(a):
Oni się chyba w tym lubują tak bardzo, że nie pominą żadnej okazji aby o tym pisać

wiesz co, jaka to czytam to mi przed oczami staje taki obleśny, mlaskający przy kazdym zdaniu, z przetłuszczonymi rzadkimi włosami, przygarbiony nad klawiaturą klecha po 50tce, któremu to juz nie staje i tylko mu pisanie pozostaje... :? [/quote]

Hakken napisał(a):
Mazowsze jest niestety gorzej zaopatrzone w miejsca kultowe, mam tylko jeden chram i to, Warszawkim zwyczajem, nowy :)

wegetarianin - słowo w języku indian ojibwa oznaczające "za głupi by polować"

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 16:46 
Zwykły Uoś

Asus napisał(a):
Sheiluś mozna, oj można, jak nie wiesz jak to zapytaj Kota :wink:

Kota? Czy Hajdamaka miał jakieś przykre wypadki podczas masturbacji? W sumie to nosi okulary, więc to może dlatego...
Może ci księża to jednak racje mają...
:lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 22:36 
Arcyrozmowny

Sheila napisał(a):
Tru, tru...
Natrafiłam gdzieś na taką stronę prowadzoną przez księdza:
http://lp33.de/strona-lp33/ind2.htm#ptt1
Chodzi mi oczywiście o soczyste kawałki dotyczące wyzbycia się zwyrodniałych praktyk pieszczot dla przyjemności. W małżeństwie :shock:

Stronka jest przerażająca delikatnie mówiąc, np. stwierdzenie że prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym są poronne albo takie kwiatki -Ponadto zaś trzeba do ważności Spowiedzi wyznać, przez jaki czas ci dwoje stosują dany środek poronny. Stosowanie go przez 1 rok równa się potencjalnie zabójstwu 12 Poczętych. Środek poronny stosowany przez 5 lat oznacza gotowość i poczytalność przed Bożym Obliczem za zabicie ok. 60 Poczętych (5 lat x 12 cyklów). Chociażby nawet w żadnym cyklu do poczęcia nie doszło.
albo to-Jest jasne, że w przypadku stosowania jakiegokolwiek środka poronnego trzeba przy Spowiedzi świętej wymienić dany środek według nazwy, żeby spowiednik mógł się zorientować, o jakiego rodzaju grzech chodzi w danym przypadku. Gdyby spowiednik nie był zanadto zorientowany co do mechanizmu działania użytego środka, powinien poinformować go o tym penitent.
Swoja droga ciekawe ilu katolików po przeczytaniu tych bzdur przemyślało by jeszcze raz swoje poglądy :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 23:34 
Stormborn

Są pewne granice paranoi. Chyba gdzieś jest próg od którego powinno się prawnie zakazywać wypisywania takich popieprzonych bzdur - jeszcze ktoś to weźmie na poważnie. Już nie che mi się nawet tego komentować.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 maja 2009, 23:42 
Nadmilczek

Heh jeśli chodzi o pierwszy link czytając o tym "oku" uśmiałam się niemiłosiernie. Drugi natomiast muszę przyznać że mnie przeraził i powiem tylko tyle...
Asus napisał(a):
wiesz co, jaka to czytam to mi przed oczami staje taki obleśny, mlaskający przy kazdym zdaniu, z przetłuszczonymi rzadkimi włosami, przygarbiony nad klawiaturą klecha po 50tce, któremu to juz nie staje i tylko mu pisanie pozostaje... :?

mi również...

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 00:06 
Stormborn

To to już standard, ale ta logika...

Jeśli ktoś używa prezerwatyw, to powinien przeprosić tych przez siebie zamordowanych, którzy nie zostali poczęci na skutek stosowania antykoncepcji.

Szczęka mi opadła. Co za logika!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 00:10 
Adwokat diabła

Sheila napisał(a):
Ja naprawdę rozumiem zaufanie do kapłana w kwestiach wiary... ale w kwestiach psycho-medycznych?

A szamani i odzyskiwanie duszy? (etc, przykłady chyba w każdej religii się znajdą)

pp,
_3Jane

Everything under the gun.
- Sisters of Mercy, "Under the Gun"

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 01:51 
Arcyrozmowny

Niezłe. Z jednej strony człowiek się dowiaduje ile nagrzeszył (to od razu eliminuje ewentualną depresję), z drugiej pomoc dla początkujących. Mało w tym wyobraźni za to internet pozwala rozpowszechnić to z czym się ksiądz zapoznał.
Myślę, że fragment o jakiejkolwiek innej części ciała dotyczy popularnej w klerze miłości analnej. To jednak ciężka artyleria. Mnie najbardziej rozbawiło:
"...postawę wyraźnego ‘NIE’ w obliczu praktyki pocałunku głębokiego, tj. z wsuwaniem języka do ust. Taki sposób całowania powinien być wyeliminowany – zarówno w małżeństwie...". No w żaden sposób bym tego nie wymyślił. Usiłuję sobie przypomnieć czy w ogóle kiedykolwiek myślałem, że można inaczej (za wyjątkiem rodziców).
Uczniowie szkół podstawowych do rozwałki :D

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 12:23 
Arcyrozmowny

stosunek do stosunków oralnych i genaralnie wizja pożycia małżeńskiego też rozwala-
. Wydaje się jednak, że NIE jest Wolą Bożą, by faza wstępna małżeńskiego zjednoczenia płciowego podejmowana była w formie podniecania się poprzez ujmowanie narządów płciowych w same usta (nawet w założeniu, że szczytowanie w ustach nie jest zamierzone).
– Całkowite zaniechanie TAKIEJ formy podejmowania pieszczot genitalnych sprawi, że staną się one skromniejsze. Z biegiem czasu małżonkowie dojdą sami do wniosku, że dzięki wyeliminowaniu takiej formy pieszczoty – ich więź nabywa coraz większej przejrzystości i czystości, wyrażając się pokojem serca, poczuciem pełni i pogłębieniem widzenia siebie jako osób. Oboje dostrzegą pozytywne skutki dokonującego się oczyszczania z odradzających się odruchów pożądliwości. Owe ‘skromniejsze’ formy wyrażania obopólnej miłości owocują ostatecznie postępującym poszanowaniem swojej godności osobowej, a konsekwentnie wyraźnym pogłębieniem obopólnego związania jako więzi prawdziwej MIŁOŚCI: daru „od OSOBY do OSOBY”.
No tylko propozycji koszuli z dziurką brakuje- wtedy napewno będzie i skomnie i z pogłebionym widzeniem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 13:57 
Nadmilczek wprawiony

Co do tych, którzy nie zostali poczęci - w takim razie kobiety muszą co miesiąc przepraszać potencjalne dziecko [albo bliźniaki, trojaczki itd], które nie zostały poczęte.
Ale mężczyźni - ci to dopiero zabijają! Przecież nawet jeśli do poczęcia doszło, to był to tylko jeden plemnik, a co z resztą potencjalnych kilkuset tysięcy dzieci?

. o~~
O o~~ o~~
. o~~ o~~
. o~~

Uśmiechnij się - kiedyś to Ty wygrałeś wyścig! :D

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 13:59 
Stormborn

Morgana deZ napisał(a):
No tylko propozycji koszuli z dziurką brakuje- wtedy napewno będzie i skomnie i z pogłebionym widzeniem :twisted:

To było prześcieradło z dziurka, jednak w ostatnim czasie kościół stał się frywolny i pozwala małżonkom tarzać się w rui bez konieczności oddzielania się prześcieradłem :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 maja 2009, 14:52 
Arcyrozmowny

Ooo!
To już wolno bez prześcieradła !?!

nic to ja lecę się wytarzać!
;)

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 12:17 
Arcyrozmowny

Ja myślę ze katolicy mogą robić co chcą łącznie z pocałunkiem głębokim jeśli nie prowadzi do aktu miłosnego a co za tym idzie do poczęcia:) a wydaje mi sie tak bo ostatnio w święta (katolickie) byłem u rodziny i mus bo mus do kościółka uderzyłem żeby mnie nie wydziedziczyli... no wiec stoję sobie i liczę lsaki w beretach moherowych a tu patrzę filar, a na filarze skrzyneczka w skrzyneczce dziurka a pod spodem karteczka.
Na karteczce natomiast napis "jałmużna da ci rozgrzeszenie i uchroni od piekła" i coś jeszcze tam napisali ale nie pamiętam juz
wiec spokojnie każdy chrześcijanin może sobie co chce robić i orgazmy wyzwalać wszędzie:) pod warunkiem ze wrzuci cos do skrzyneczki w tym albo podobnym kościółku a najlepiej pewnie jak księdzu też banknocik da przy konfesjonale:)co ciekawe na koniec mszy ksiądz powiedział, że przyjadą w poniedziałek dary z Caritasu bo nie tylko biednym się należą ale wszystkim wiernym,
w związku z czym przed kościołem w poniedziałek ludzie do meroli pakowali dżem cukier i mleko jak by się szykowali na koniec świata
a w Afryce dzieci głodują:(

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 18:08 
Arcyrozmowny

A jednak czułem, że to może być niezła inspiracja, tyle że poszedłem myślami nie tam gdzie trzeba. Szukałem wśród tego czego zabraniają na podanej stronie ale tam nihil novi, i nagle olśnienie -- Lucki! - to jest to! - prześcieradło z dziurką. Muszę to wypróbować :D

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 czerwca 2009, 11:20 
Zwykły Uoś

Giedymin napisał(a):
Na karteczce natomiast napis "jałmużna da ci rozgrzeszenie i uchroni od piekła" i coś jeszcze tam napisali ale nie pamiętam juz wiec spokojnie każdy chrześcijanin może sobie co chce robić i orgazmy wyzwalać wszędzie:) pod warunkiem ze wrzuci cos do skrzyneczki w tym albo podobnym kościółku a najlepiej pewnie jak księdzu też banknocik da przy konfesjonale:)(...)

Katolik nie chrześcijanin, bądźmy proszę precyzyjni. Przecież o to było kilka całkiem długich i krwawych wojen toczonych. Ale głupi ci chrześcijanie... :roll:

Poświst napisał(a):
prześcieradło z dziurką. Muszę to wypróbować

Hehehe, nie ma to jak trochę przebieranek :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 czerwca 2009, 11:35 
Manaderator

Cytuj:
Ale głupi ci chrześcijanie...

ale głupi ci Rzymianie, prawda Asterixie? :lol: :lol:

Hakken napisał(a):
Mazowsze jest niestety gorzej zaopatrzone w miejsca kultowe, mam tylko jeden chram i to, Warszawkim zwyczajem, nowy :)

wegetarianin - słowo w języku indian ojibwa oznaczające "za głupi by polować"

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 czerwca 2009, 12:29 
Arcyrozmowny

Masz racje katolik :)

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]