Międzynarodowa Federacja Pogańska

Forum PFI PL
Teraz jest czwartek, 23 kwietnia 2026, 11:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 sierpnia 2008, 07:48 
Kapłanka Hathor

Velkan, czy masz może obrazek, którego użyłeś jako avatar w większej rozdzielczości? Bardzo mi się spodobał.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 sierpnia 2008, 09:39 
Arcyrozmowny

Poszukałem troche na google i udało mi sie znaleźć. Tu masz link:

http://i130.photobucket.com/albums/p279/ILuvEire/Other/celtictriskele.jpg

podczas poszukiwań natknełem sie na stronkę z celtyckimi grafikami. może komuś się przyda:
http://foxvox.imagekind.com/GalleryProfile.aspx?gid=d224d465-feb1-4076-9db2-5083695fc87d

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 sierpnia 2008, 07:39 
Kapłanka Hathor

Dziękuję bardzo :D

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 września 2008, 21:36 
Nadmilczek wprawiony

Mojmira napisał(a):
Albruna napisał(a):
mialam gleboka potrzebe uzupelnienia zenskiego deficytu w swoim zyciu duchowym. Ta niesamowita figura miala ow deficyt zaspokoic.

Ja też nieświadomie starałam się sobie wynagrodzić nadmiar męskiego pierwiastka, który burzył równowagę, ale wybrałam inną drogę. Nie tyle zwróciłam się bardziej ku Matce Bożej, ile uwielbiałam i zbierałam wszytskie przedstawienia Jezusa, gdzie wyglądał jak kobieta, tzn z delikatnymi rysami i długimi włosami; takie dwa w jednym :wink:

Widzisz Rawimirze, a jednak parzystość :D

Dwa w jednym, dobre :D

Ja nosiłam swego czasu tyle biżuterii (do pięciu wisiorków na raz), że już nikt mnie o nic nie pyta, a półksiężyc na szyi wygląda po prostu jak dodatek do kolczyków. Większym zainteresowaniem cieszyłam się wtedy, gdy zawieszałam na rzemyku breloczek z Neverwinter Nights, przynajmniej pięć razy byłam pytana co to za amulet :shock:

Mea

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 września 2008, 21:52 
Nadmilczek wprawiony

o młot Thora jakoś nikt się nie pyta, raz tylko moja ciotka spytała "czy to ten wisiorek co wikingowie nosili zamiast krzyżyka" ;) Biżuterii noszę sporo, ale nie wywołuje kontrowersji

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 września 2008, 21:54 
PFI

Ja swego czasu zostałam zaczepiona przed swoim domem przez sąsiadkę (bardzo gadatliwą i ciekawską, żeby nie używać innych określeń), która patrząc na mój krzyż z Nevern, zapytała:
- Kochanie, czy ty przypadkiem nie zadajesz się z nieodpowiednimi ludźmi? Jesteś satanistką?
- Nie, dlaczego?!
- To dlaczego nosisz odwrócony krzyż?

Zdębiałam. Bardzo trudno było odpowiedzieć pani na zadane pytanie, dla tych, którzy nie wiedzą jak wygląda krzyż z Nevern, link:
http://www.newagecollection.co.uk/image ... -cross.jpg

Wzięłam głęboki oddech, i obróciłam go na oczach pani powoli w każdą stronę, aby mogła zarejestrować, iż co jak co, ale równoramienny krzya raczej trudno odwrócić...

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 września 2008, 22:37 
Szpieg jezuitów

Haha, opowiadalas to juz na spotkaniu, ale naprawde podoba mi sie ten motyw :D Jak widac ludzie wszedzie zobacza odwrocony krzyz, jezeli tylko chca. To tak jak z faerie ;)

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 września 2008, 10:04 
Manaderator

ja co prawda z moim "kajdanem" na szyi nie miałem przejść, choć jest dość imponujący (pentakram, młotek, psi kieł) ale za to...
Bardzo często noszę przywiązany do spodni mały skórzany woreczek z kamieniami, ziołami, kośćmi itp - taki mój "medicine bag". No i któregoś razu wracając z imprezy na pełnym ziomie słyszę złowrogie dwudźwiękowe wycie i drogę zajeżdza mi wspanialy niebieski furgon :P Oczywiściwe wszystko z kieszeni, komórka, legitumowanie i takie tam, a że spieszyłem sie na bus nocny to /piiiiiiiiiiiiii/łem sie jak wąż. No i przy "macanku" pan policjant wymacał ów woreczek i z miną "no to cie mam" wysypal wszytko na maske - jak zobaczyl kamienie, kości itp to już mniej uśmiechnięty pyta "co to" , "mój indiański woreczek z lekami" , "a skąd go masz", "od wodza siuxów" , "a jak sie nazywał" no to ja już mega wściekły bo właśnie mi autobus przed nosem przejechal mówie: "NIEBIESKI PIES" :D

Na szczescie menda miała poczucie humoru i puścili mnie ;)[/url]

Hakken napisał(a):
Mazowsze jest niestety gorzej zaopatrzone w miejsca kultowe, mam tylko jeden chram i to, Warszawkim zwyczajem, nowy :)

wegetarianin - słowo w języku indian ojibwa oznaczające "za głupi by polować"

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 4 września 2008, 17:20 
Ja swoj woreczek z runami tez nosze przy pasku, jednak tylko wtedy, kiedy jestem na "swoim terenie". Kiedy wyruszam gdzies dalej wrzucam woreczek do torebki (bo zbyt wiele oczu patrzy sie na mnie jak na ufoludka ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 [czas letni (DST)]