Cytuj:
tego co wyczytałam (chyba, że czegoś nie zczaiłam co też jest możliwe) to konferencja właściwie tylko dla referujących coś. Jeśli tak nie jest to wyprowadźcie mnie z błędu proszę
Oficjalnie dowiedziałam się, że:
Cytuj:
W ciągu dwóch dni konferencji przewidujemy trzy główne panele tematyczne(...)a także dyskusje otwarte m.in. na temat pozycji kobiet w polskich środowiskach neopogańskich czy roli mistycyzmu i magii w poganizmie w Polsce.
Konferencja ma być okazją do podzielenia się wynikami badań, jak i integracji naukowców zajmujących się tematyką polskiego rodzimowierstwa. A zagadnienie jest bardzo szerokie – od korzeni i inspiracji (artystycznych, literackich, filozoficzno-politycznych) aż po najnowsze zjawiska we współczesnych środowiskach neopogańskich. Planowane jest też wzbogacenie zakresu tematycznego o zagadnienia związane z grupami o rodowodzie innym niż słowiański.
i rzeczywiście miejsc dla publiczności / gości przewidziano niewiele, jednak jeśli zjawi się nas trochę, to może znajdzie się i większa sala

Poza tym zawsze jest opcja zorganizowania równolegle "konferencji nieoficjalnej"